Βιογραφικό

 

Βιογραφικό Ορθοπαιδικού Χειρουργού Σπονδυλικής Στήλης Νικολάου Μπενάρδου


Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός Σπονδυλικής Στήλης κος Μπενάρδος Νικόλαος έλαβε πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και στην Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης στην Ε' Ορθοπαιδική κλινική και μονάδα-κλινική σκολίωσης και σπονδυλικής στήλης του νοσοκομείου ΚΑΤ και στο τμήμα κυρίως σπονδυλικής στήλης της πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής κλινικής της Κολωνίας στη Γερμανία.

Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στην ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης στην Αριζόνα των Ηνωμένων πολιτειών, στη Γερμανία και στη Σεούλ της Ν.Κορέας και στη ρομποτική χειρουργική σπονδυλικής στήλης στο Ισραήλ, ακολουθώντας το πρόγραμμα εκπαίδευσης του καθηγητή Χατζηπαύλου, ο οποίος ήταν και ο βασικός του εκπαιδευτής στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική σπονδυλικής στήλης (MISS: Minimally Invasive Spine Surgery).

Από το 2008, με την διενέργεια της πρώτης διαδερμικής ρομποτικής σπονδυλοδεσίας στην Ελλάδα και το 2009 με την διενέργεια της πρώτης ενδοσκοπικής δισκεκτομής της ομάδας του, έως σήμερα έχει υιοθετήσει την φιλοσοφία της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής σπονδυλικής στήλης (MISS).


❋ Σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 γνωστοποιείται ότι για τη δημοσιοποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων που εμφανίζονται στην παρούσα ιστοσελίδα υπό τον τίτλο "Μαρτυρίες Ασθενών" έχει ληφθεί η έγγραφη συγκατάθεση αυτών.
❋ Η ιστοσελίδα αυτή είναι εναρμονισμένη με το G.D.P.R.
❋ Λόγω της πανδημίας κορωναϊού, ο συνοδός (ένας μόνο) του ασθενούς θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή rapid test 48ώρου για να εισέλθει στο ιατρείο (το μέτρο αυτό βάσει του καινούργιου ΦΕΚ που ισχύει από 24/07/2023 μέχρι 28/08/2023 δεν είναι πια σε ισχύ, όσον αφορά πιστοποιητικό εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης ή rapid test). Το ιατρείο ακολουθεί πάντα τις οδηγίες που ανακοινώνονται στο Φ.Ε.Κ.
❋ Ο ιστότοπος αυτός είναι ενημερωτικός περί θεμάτων ορθοπαιδικής κατά κύριο λόγο με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της σπονδυλικής στήλης.
❋ Απαγόρευεται η αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου της ιστοσελίδας αυτής, χωρίς την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη της.